måndag 15 december 2008

J20 vinst på övertid

Det blev vinst i sista J20 matchen för 2008 mot Botkyrka med 4-5, efter straffdrama. Vi började bra och fick ta ledning i PP i fjärde minuten. Botkyrka kom tillbaka och kvitterade och hade också flera bra chanser att ta ledningen men lyckades aldrig förvalta någon av chanserna. I andra kom vi ut som ett nytt lag, även om Botkyrka fick ta ledningen med 2-1 efter någon minut. Efter detta spelade vi nog en av säsongens bästa andra perioder och gör förtjänstfullt tre mål, 2-4 till oss efter andra. Tredje perioden och Botkyrka sätter in högsta växeln, 2-4 blir snabbt 3-4 och sedan 4-4. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen, skotten förlorar vi med 15-4. Det säger allt. Övertid. Vi fick börja övertiden med spel i numerärt överläge som vi inte utnyttjade, inga mål görs under övertiden så matchen skall avgöras på straffar. Benni Zielke sätter första straffen, därefter missar samtliga spelare sina straffar fram till sista straffen som Botkyrka sätter. Nu är det "sudden" i straffar. Benni Zielke går in och sätter en till, när sedan Martin Drugge gör räddning på kommande straff är segern vår.

Skönt med en seger när vi nu tar lite Jul-vila. Nästa seriematch är 10 januari, hemmamatch, mot MB Hockey. Vi är tio poäng efter ledande Almtuna så nu är det bara segrar som gäller.

God Jul och Gott Nytt År på er alla, vi hörs och syns på nästa sida av året.