onsdag 24 september 2008

Derby seger!

Vallentuna 95-Täby 95
Vi gör förmodligen våran absolut bästa match iår spelmässigt sett. Mycket disciplinerat och några mycket snygga uppspel. Otroligt kul att se från båset då vi lagt ner många timmar på att det just ska sitta.

Matchen i övrigt vanns med 6-2. De första minuterna kände lagen på varandra och det blev ett rätt avvaktande spel. Ludde lyckas trycka dit 1-0 redan efter 3.46 in i första perioden. 2 minuter senare gör täby 1-1 och matchen fortsatte stå och väga. men genom vårat mycket disciplinerade försvarsspel och uppspel lyckades vi luckra upp deras försvar och kunde gå till periodvila med 2-1 i ryggen.

Vi pratade mycket om att fortsätta jobba på precis som i första. Våga ha tålamodet och inte börja gå för att bara göra mål. Något som verkligen gav resultat. vi fortsatte med samma fina spel och passade pucken mellan lagdelarna. efter 11 min in i andra perioden står det 4-1 till oss. Täby tar då time out och vi får ytterligare en chans att gå igenom våra grunder igen. och verkligen trycka på tålamodet i spelet.

Täby ökar farten efter time outen och skapar en hård men ej långvarig press. Marre lyckas snabbt gå på en kontring och kan snabbt lägga 5-1 in i nästan tom bur efter ha fintat bort målvakten.

Efter det var det bara en transport sträcka till slutet och täbys spelare verkade nästan givit upp hoppet. 6-2 slutade matchen med 26-22 i skott till Vallentunas fördel.

Återigen vill jag poängtera att vi gör en strålande match taktiskt sett då vi gör precis enligt våra mönster. Det bevisar bara att vi verkligen har vuxit som hockeylag de senaste månaderna!

Inga kommentarer: