lördag 8 november 2008

Förlust på övertid för J20

Ny dag, ny match. Med ett bra spel senast i Nacka så kändes det hoppfullt. När man dessutom såg grabbarna, som var lugna och samlade, så kändes det mer än hoppfullt. Vi startade matchen i ett bra tempo och efter halva perioden bar det frukt när vi gjorde 0-1. Vi följde upp detta med att också göra 0-2 och 0-3 innan periodens slut. Vilken start.

I pausen pratade vi om vikten att fortsätta jobba på då det trots allt återstod 40 minuter av matchen och att Järfälla definitivt inte givit upp. Alla var med på noterna, men på vägen ut till isen glömde vi nog något. I andra perioden var den goda arbets insatsen från första som bortblåst. Vi gick ner i tempo och blev lite lama i agerandet runt vårt eget mål. Försvarsspelet blev alldeles för utspritt vilket i sin tur hämmade anfallsspelet. Innan andra perioden var slut hade vi släppt in två mål och det var match igen.

Inför sista så lovade vi oss själva att ta tag i spelet och rätta till de misstag vi gjorde under andra perioden. Vi kom också ut som ett bättre lag och inledde tredje perioden på ett mycket bättre sätt men fick aldrig den där riktiga målchansen för att avgöra. Med fem minuter kvar kvitterar Järfälla.

Overtime, den först för oss i år. Vi skapar 3 riktigt bra läggen att göra mål men puck-uslingen vill inte in. Istället blir det en tilltrasslad situation framför eget mål som avgör matchen till Järfällas favör. Förlust med 4-3. Kändes lite grymt då vi spelade så bra i första perioden och inte borde ha släppt in Järfälla i matchen på detta sättet. Men sådan är hockeyn, 60 minuters hårt jobb där alla har ett bidrag, och en match är inte avgjort förrän slutsignalen går. Många klyschor men idag var de sanna.

Ny match på måndag (10/11), hemmamatch, mot Botkyrka kl 18.40. Kom och titta på oss, vi vill gärna ha ert stöd