måndag 3 november 2008

Skön borta seger för J20 mot Nacka

Det var ett laddad men avspänt gäng som samlades i Nacka för återstart av serien, efter en veckas spelledighet. Målsättningen var solklar, 3 poäng skulle med hem till Vallentuna. Och som vi spelade, full fart på rören i från första nedsläpp och snart började målen komma. 2-0 efter första perioden. I början av andra var vi lite försiktiga, vilket gjorde att vi fick parkera mycket i egen zon. Efter hand lyfte vi spelet och då kom målet, vi vinner andra perioden med 1-0. Tredje blir en transport sträcka men vi gör för säkerhets skull ett mål i power-play och vinner även denna perioden med 1-0. Totalt vinner vi matchen med 4-0 och Drugge får hålla nollan för första matchen i år. Nu var det inte bara Drugge som var bra, hela laget var bra från första nedsläpp. I försvarsspelet stod vi upp framför mål på ett sätt som jag tidigare har saknat och gjorde det därför lätt för vår målvakt att ta pucken samt att det inte heller blev några returer man kunde peta in. Mycket vilja och hjärta med andra ord, precis som det skall vara när man spelar för VBK Hockey. Anfallsspelet var bra med stor rörlighet vilket också belönades med fyra mål, dock kan fortfarande powerplayspelet bli bättre då vi behöver flytta pucken snabbare.

Nästa match är också den en bortamatch, vi möter Järfälla på lördag. Visar vi upp likadant spel som idag kommer vi hem med ytterligare tre poäng. Men det är hårt jobb i 60 minuter som gäller.