lördag 1 november 2008

Hur tänkte Du nu, Jerri!

Svar till Jerri Bergströms insändare i STEGET nr 37

Konstaterar att ingen i Ormsta/DE Dam har varit vidtalade innan du skrev din insändare samt att de genom sin sportchef, Mats Karlsson, fullt ut tar avstånd från det du skriver. (DE och Ormsta har, sedan två år tillbaka ett samarbete på flick- och damsidan)

Med det sagt vill vi konstatera följande:
Vallentuna Hockey var en av de första föreningarna i Sverige att starta upp damishockey på 80-talet. Under några år tillhörde laget den högsta serien där storklubbar såsom Brynäs IF kom på besök. Med byggandet av B-hallen, som Vallentuna Hockey har betalat själva, skapades möjligheter för alla ishallsföreningar att växa så att flera barn och ungdomar får möjlighet att växa upp inom ramen för en lärande och hälsosam idrottsverksamhet.

Fram till 2004 bedrevs dam/tjejhockeyn i respektive klubb, Vallentuna Hockey och Ormsta. För att få en bättre kontinuitet och dessutom inte behöva prata med två styrelser ville organisationen kring tjejlagen tillhöra en förening. Vallentuna Hockey tillsammans med Ormsta tyckte att det var en bra idé. Framförallt pga att dam/tjejhockeyn ville det men också för att vi såg att underlaget och förutsättningar att bedriva dam/tjejhockey i två föreningar med begränsat underlag var dåliga. Att det blev Ormsta HC är en ren tillfällighet, det hade lika gärna kunnat vara inom ramen för Vallentuna Hockey .

Vi har en mycket god relation till ledningen inom Ormsta/DE Dam och har en överenskommelse att inte starta upp en konkurrerande tjej-/damverksamhet för att på så sätt tvinga våra barn och ungdomar att välja sida. Att få träna och spela med sina kamrater utan att välja förening måste vara varje barn rättighet i vår kommun.
När vi som vuxna, föräldrar, ledare och inte minst representanter för föreningarna inte ser till barnens bästa utan bevarar en historisk bitterhet som inte sätter våra barn och ungdomar i centrum så framstår vi som osunda människor med dåliga värderingar.

Vallentuna Ungdom är ett fantastiskt initiativ som försöker skapa rätt förutsättningar för alla barn och ungdomar att spela och träna i samma förening. Att få vara med sina klass-, fotbolls- och lekkamrater utan att välja sida. Låt oss får återkomma till detta i en annan insändare.

Förslaget från Vallentuna Ungdom gällande ändrade principer för istilldelning rör inte gällande avtal och påverkar således inte Vallentuna KKs istider. Detta har klargjorts vid ett flertal tillfällen, senast vid ett gemensamt möte på Fritidsnämnden några dagar innan Jerri Bergströms insändare. Förslaget rör endast ishockeyföreningarna för att på ett kreativt sätt skapa bättre förutsättningar - för barnens och föräldrarnas bästa!

Som du kanske märker pratar vi i termer av barn och ungdomar - vi gör ingen skillnad mellan killar och tjejer. Vår primära och enda uppgift är att skapa förutsättningar för varje individ att utvecklas optimalt baserat på egen ambition och färdighet. Att tala om Ambition i positiva termer och lära våra barn att ambition är en positiv drivkraft man har med sig hela livet – såväl i skolan som i arbetslivet.
Att vi som förening med dettas synsätt har sportsliga ambitioner måste få vara OK utan att hela tiden ifrågasättas och kritiseras. Ingen är förtjänt av detta, inte minst våra barn och ungdomar!

Att förknippa Vallentuna Hockey med Fagerlunds klassiska groda och säga att vår förening är ett hot mot demokratin är under mångas värdighet och tyvärr ovärdigt mot den ishallsförening du är den yttersta representanten för. Vallentuna Konståkningsklubb är en fantastisk verksamhet som upplever en renässans. Många som gör och har gjort ett fantastiskt arbete inom VKK förtjänar inte att förknippas med din insändare.

För alla barn och ungdomar i Vallentuna och för ishallsföreningarnas bästa,

/Vallentuna Hockey
Gm Linus Karlsson, Anders Lundmark och Staffan Nilsson

Vi har ställt frågan till Vallentuna Konståknings styrelse om dom står bakom insändaren. Dom har lovat återkomma efter sitt styrelsemöte på måndag 3/11

Inga kommentarer: