fredag 22 augusti 2008

Nu vässas det inför Vallentuna-Väsby på söndag

Nu börjar det dra ihop sig till den andra träningsmatchen hemma (borta lördag mot Järfälla 16.00). På söndag kommer Väsby hit och jag pratade med en kamrat från Upplands-Väsby och han trodde att det minst kommer 100 personer för att titta på matchen. Det är Väsbys första träningsmatch och trot eller ej så kommer dom direkt från camping med laget. Men det är kanske bra för vår del. Då har vi kanske en chans, dom spelar ju trots allt en division högre så dom ska ju vara lite bättre....

Det ska ialla fall bli roligt att mäta krafterna med Väsby.

Läs vad man skriver om matchen på deras hemsida

Vallentuna Hockey - Väsby Hockey2008-08-24 Kl 16:00

Inför matchen
Äntligen dags för första träningsmatchen! Tänk vad en vår och en sommar kan göra med hockeyintresset. Det går från ljummet till hett för att lagom till första ispasset nå till en brännande het nivå.

Nu är vi igång igen och det känns faktiskt hur skönt och hur kul som helst. Förväntningarna inför en ny säsong är som vanligt i Väsbylägret en blandning av skyhöga och mer blygsamma sådana.
Själv tillhör jag kategorin som är rätt positiv inför säsongen men där jag inser att det nog kan ta ett tag innan alla blivit ordentligt varma i sina Väsbykläder.
Under de träningsmatcher vi kommer att få skåda får man nog räkna med höga höjder och en del djupa dalar. Men så är det under försäsongen och det är också nu man kan experimentera lite med laget och på ett bra sätt ta att det inte alltid går som man vare sig vill, kan förvänta sig eller kräva av laget.
På söndag när vi tar oss drygt tolv kilometer österut för att möta våra gamla trätobröder Vallentuna Hockey har killarna bara haft tio ispass i benen men kört desto mer fys- och löpträning. På lördag har vi dessutom ett läger ute i ”naturen” där natten till matchdagen kommer att tillbringas i tält. Räkna alltså med en del seeega ben och förväntningarna måste därav ställas i paritet med förutsättningarna.

Motståndarna då?
Ja, Vallentuna Hockey möter vi alltså igen och för första gången sedan våren 2007 då laget sedermera blev nedflyttade till division 2.
Under fjolåret gjorde laget ett försök att ta sig tillbaka men det blev ett tämligen kraftlöst sådant. Till i år har laget och föreningen spänt bågen och det dessutom gjort så rejält. Nu är det inget snack om att laget skall tillbaka och tittar man på nyförvärven förstår man att förväntningarna på laget kommer att vara skyhöga.
Carl-Johan Klint, Ville Söderlind, Tomas Lindgren, Mattias Nilsson och George Umunna är killar som alla gånger kunnat spela vidare i Allsvenskan eller helt utan problem i ett topplag i division 1. Till dessa skall läggas ett knippe ytterst talangfulla spelare med bröderna Öhrn i spetsen.Laget ser helt enkelt väldigt homogent ut och de kommer säkerligen forcera fram i division 2 under hösten och vintern.
I första träningsmatchen får vi alltså möta ett riktigt högklassigt motstånd och det skall bli spännande att se hur vi kan mäta våra krafter mot detta.
Ett litet annorlunda grepp kommer vi troligen också försöka oss på i Vallentuna Ishall. Fyra femmor kommer att ställas på benen men med skillnaden att två femmor spelar första halvan av matchen och två andra den sista. Vi får se hur det greppet faller ut men det gör åtminstone att vi får se ordentligt utav killarna under de halvor av matchen de spelar.

Trolig laguppställning:Björn Fors (Viktor Åkerlund) står troligtvis halva matchen var

Patric Blomberg - Robin Öhman
Gustaf Gardell – Andreas Palmér – Eric Örnberg

Erik Johansson – Erik Rosén
Jesper Ödén – Marcus Johansson – Fredrik Bäck

Gustav Glans – Jakob Danielsson
Nicolai Chamizo – Stefan Markl – Farzad Khojasteh

Andreas Lilja – Viktor Brottman
Dennis von Knorring – Mikael Zetterström – Fredrik Berg

Frånvarande: Tim Bräck-JohanssonMichael ÖstlingMarcus Åkergren (långtidsskadad)

Källa www.vasbyhockey.se

Inga kommentarer: