onsdag 20 augusti 2008

Sagan om Team 96 och idag även 97

Det var en gång ett lag som kämpade träning efter träning nere i ladan. De kämpade trots att de bara var 12 gubbar i truppen. Ledarna i laget funderade och funderade kring hur de skulle göra för att deras barn skulle få bästa möjliga förutsättningar att spela hockey hemma i kommunen. En vacker dag hade de ett möte nere på brandstationen (där en av tränarna arbetade) där de efter lite funderingar fram och tillbaka beslutade att ta alla 12 killar från Vallentuna Hockey till den frodande verksamheten i grannklubben Ormsta. Där fanns det gott om spelare som älskade att spela hockey. Glada i hågen gick de hem och lade sig för att drömma om framtida framgångar i den svarta tröjan.

Någon gång under de närmaste dagarna efter mötet hände något. Jag vet inte riktigt vad det var för det kommer jag inte ihåg, med det resulterade i att vi sa att "vi väntar en vecka innan vi tar steget så får vi se vad som händer". Den veckan förändrade allt. Vi blev väldigt beslutsamma och kom överens om att köra vidare säsongen ut. Säsongen avslutade med en cupseger i Väsby där en av de tongivande spelarna var inlånad från Ormsta. Den spelaren kom sedemera över till Vallentuna och det skapades en "acceptans" för övergångar mellan lagen. Fler spelare kom nästkommande säsong. Spelare kom från Ormsta, spelare kom från Väsby och spelare kom från Österåker, spelare kom från egna 97:or och ännu fler spelare kom från Ormsta.

Idag, inför årets säsong står vi med 30 gubbar i träningsgruppen. Av dessa 30 kommer 6 från vårt eget 97:lag. Detta 97-lag har vi valt att förvalta under denna säsong med ambitionen att få dem att växa till sig till ett eget lag som kan stå på egna ben redan till nästa säsong. Att förvalta 97-laget var inget stort beslut då alternativet var att de skulle flytta till en annan kommun. En självklarhet för varje lag och ledare i Vallentuna Ungdom. Så, om kommunens tjänstemän läser detta vill jag allra ödmjukast be dem att skicka en tårta (30 bitar) ner till ladan märkt med "Vallentuna Team 96". det är det minsta ni kan göra för att vi räddat barnen kvar i kommunens verksamhet. Passande dag för tårtan är nu på lörag då vi tränar mellan 15.00-16.30.

RT

Inga kommentarer: